Posted on Hozzászólás most!

#Photoexpo 2016

Sziasztok! A múlt hétvégén (2016. 11. 05. – 06.) eszméletlen kiállításon állítottunk ki a magyar photokinán, a Photoexpón www.postershop.hu-ként, üzletünk, egyébként Budán, a Kolosy téren található, a földszinten.

Pénteken, már a bepakolás napján csináltam pár 360 körképet a Millenáris Parkban. Az 5 kép össze van kapcsolva, így lépkedve körbe lehet járni a park egy részét.

A képeim Canon EOS 5D Mark III-mal és egy Opteka 6.5mm-es objektívvel készültek. Minden körpanoráma négy darab fullframe szenzoros circular képből áll melyet utólag a számítógépen össze kell illeszteni, közben érdemes figyelni a horizont vonalára, illetve a vertikális párhuzamosokra. A szofver algoritmusai elemzik optimalizáláskor a körképet és egy számot mutatnak mely minnél alacsonyabb, annál pontosabb a 4 fotó illesztése. A szoftver, az én körképeimre általában “jó” értékelést adott 3.75 és 4.65 között. Ez nem a kiváló, de az elfogadható kategória. Kiváló, akkor lesz a szoftver értékelése, ha professzionális 360 állványfejjel dolgozik az ember, én csak kézbõl készítettem õket, a tempósabb munka érdekében. Igen szép naplemente volt, így siettem a képekkel. Az eredmény személy szerint engem eszméletlenül meglepett, Lightroomban még feldolgozás elõtt a 24 megapixeles RAW CR2 fájlokat meghúzgáltam, hogy kicsit HDR hatású legyen és a fehéregyensúlyt is csúsztattam kicsit a szebb végeredmény érdekében.

Kicsit sétáltam is és a Mammut közelében is készült egy kép. Igyekeztem itt is pontosnak lenni, a készítés pozícióját nem változtatgatva.
(megjegyzés: A kép azért lehet érdekes mert a Google csak nappal készít utcaképeket, éjszaka nem, a fotók minőségének megőrzése miatt. Az én képem szürkületben/naplementében készült, annak is kései fázisában, így új lehet a befogadó számára a képi élmény, ezekkel a sárga színekkel.)

Na, de térjünk vissza a Photoexpo idei megrendezésére. A legnagyobb nemzetközi fotómárkák mint a Canon, a Nikon, a Sony, a Fujifilm, a Zeiss, a Tamron, a Sigma és még sok-sok más kiállító volt, többek között nyomtatással (EPSON) világítással foglalkózó viszonteladó cégek (Mikrosat) és további kereskedők, akik fotósfelszereléseket, táskákat és minden féle kiegészítõket árulnak. Csodálatos érzés volt, hogy a Mi cégünk is a PosterShop is helyet kaphatott a kiállítók sorában és együtt dolgozhattunk, ezen a csodás hétvégén a kollégákkal.

A rendezvény alatt is készítettem az épületben 3 darab 360 képet, melyek szintén összekapcsolva tekinthetőek meg Google platformján.

Az elmúlt idõben rátaláltam egy külsõs cégre, akik szintén virtuális túra képek megosztásával foglalkoznak, regisztráltam már fel is töltöttem pár régebbi, keleti parton készült körpanorámámat, részleteket késõbb majd, saját cikket tervezek neki. Legyen annyi elég egyenlõre, hogy sokkal jobban tetszik mint a Google Maps platformja, több lehetõség van benne, jobban fotós szemmel közelíti meg a világot.

Alkalmam volt egyébként a Canon Magyarország jóvoltából a kiállításon kipróbálnom többszöri alkalommal a cég csúcsmodell teleobjektívét, mely kemény 4,7 millió forintba kerül itthon, a Canon EF 800mm F 5.6L USM-et, meghökkentõ szelfi következik:

h17a0017

És egy kép, hogy mit tud a “kicsike”, körülbelül 70 méter távolságra volt tõlem a modell lány (2 emelet magas emelvényen álltam):

h17a9950(basic exif: 5d mk4, 800mm, f5.6, cropped)

Itt még nincs vége a posztnak, mert elkapott vasárnap napközben az M1 hiradó riportere és pár perces interjút adtam neki, mely bele is került az élõ adásba a vasárnap esti 10 órás összefoglalóba.
Itt vagyok benne a tévében:

screen-shot-2016-11-07-at-6-40-18-pm
(teljes adás megtekintése ezen a linken, én 16 perc 20 másodperctõl beszélek egy félmondatot)

Végül, még egy 50 másodperces videó, melyet vasárnap vettem fel a gépemmel Raw videóban, ma pedig összevágtam belõle egy szösszenetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .